З дитинства пам'ятаю, що були продукти які мені дуже смакували. Проте зараз
ніякого задоволення від них нема. Звичайно, є фактор подорослішання, проте деколи
просто за якимись зовнішніми ознаками видно, що це вже не ті продукти, що були.
У мене у такий ностальгічний список потрапили серед інших:
- пташине молоко
- згущенка
- соки
- сосиски
- докторська ковбаса
Хоча для справедливості зазначу, що щодо останнього пункту колись у роки
перебудови був грандіозний скандал, викликаний публікацією у Літературній
газеті. Остап Шумин - 11-8-2008 у 09:12
Морозиво - перше, що спало на думку.Горват Корнелія - 11-8-2008 у 09:26
Та практично все, починаючи з хліба і закінчуючи овочами.Demyan - 11-8-2008 у 10:00
1. Морожені вареники з сливами.
2. Вода з сиропом (біля кастелярія була)
3. Вода тархун, буратіно, лимонад.Tempika - 11-8-2008 у 14:41
сметана :-) жодна не смакує так, як та розбавлена з бідона (хоча денеде продається
сметана 5 київського молокозаводу, то вона на смак точно така)... фруктове морозиво,
шоколадні батончики світоча (та практично вся продукція світоча, від ромашки до
спартака), салака з прянощами у великих круглих банках, смажена картопля соломкою
в пакетиках, ряжанка, топлене молоко, яке взагалі пропало (те, що від
простоквашино, нагадує те, старе, мало, - ну і ціна)... Юрій Сєров - 11-8-2008 у 19:24
- пиво
- тушківка. (недавно взяли в гори якусь "армійську" - гидота )Odarka - 11-8-2008 у 22:06
-рогалики
-сосиски
-кефір
-цукерки "Золотий ключик"
-гарячі канапки з сосисками та помідорами (не пригадую, де продавалася)
-тістечка (пирожено:)
Але з іншого боку у нас є зараз набагато більше...свобода виборуРост - 11-8-2008 у 22:22
Техніка. В мене є одна переносна магнітола і одна стаціонарна, обидві японські,
які досі працюють без проблем. Є наші львівські підсилювач, колонки і програвач
вінілів, теж робочі. З вісімдесятих років.
А де ті автомобілі? Де холодильники, які старші за мене, і досі працюють?
Коротше ніщаємо
А з продуктів - стало значно менше натурального.Тарас Ільчишин - 11-8-2008 у 22:28
от дуже сумую за кефіром, тим що в бутилках був.
шоколадки світоча - зараз такі паскудні, шо вже більше року їх взагалі не купую
Грушева, буратіно, тархун... А взагалі сумую за солодкою водичкою з автоматів,
колись до них черги стояли... з сиропом )), а зараз навіть би не випив...
Рост - 11-8-2008 у 23:45
О, нагадав! Колись біля оперного був магазин "води-соки", чи щось вроді того, я туди
часто на воду газовану з сиропом забігав. А ще вершки в "корові", це взагалі розпач
Demyan - 12-8-2008 у 12:05
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
- пиво
А зі скількох років ти пиво пєш? І що тобі в
років 10-15 продавали Юрій Сєров - 12-8-2008 у 18:55
Цитата:
А зі скількох років ти пиво пєш? І що тобі в
років 10-15 продавали
Вперше спробував років у 15 чи 16. Правда пив малими дозами . Але смак запам'ятався. Та й років 10 тому пива були значно кращі.
Ще кілька років тому продавали совдепівського штибу буський "Шинкар"... Андрій Пелещишин - 12-8-2008 у 19:44
Цитата:
Колись біля оперного був магазин "води-соки"
Він ніде не дівся і далі там само. Навіть ремонт не зробили з того часу. Це напевно
єдиний магазин на проспекті, який зберігся з совкових часів.
Правда сиропу вже там нема. Олексій Мачехін - 12-8-2008 у 20:33
До перерахованого — фруктовий кефір, пастила і молочний коктейль. Все що зараз
продається з подібного — нікуди не годиться.Андрій Пелещишин - 12-8-2008 у 21:17
Зникла (принаймні у Львові) ціла категорія булочок - молочні рогалики та булки
(такого коричневого кольору). І ще була (правда більше по школах, а не вільному
продажі) така класна штука, як сметанники.Tempika - 13-8-2008 у 08:40
о, сметанники :-) ну та й тістечко *картошка* вже не те :-((
були ще такі французькі булки - по 15 коп - як сихівський батон, але менші і темніші, -
то не їх ти маєш на увазі?... Tempika - 13-8-2008 у 08:41
а льодяники *барбарис* і *дюшес* і однойменна фруктова вода? Андрій Пелещишин - 13-8-2008 у 09:53
Цитата:
були ще такі французькі булки - по 15 коп - як сихівський батон, але менші і темніші, -
то не їх ти маєш на увазі?...
Ні, круглі, з трьох сегментів, посипані зверху такими солодкими жовтими крихтами.
Коштували чи 16 чи 18 копійок.
А рогалики були також такі коричневі - по 12 копійок. Ті світлі, які є і тепер, я не
любив.Demyan - 13-8-2008 у 11:45
Торт ПРАГА.Рост - 13-8-2008 у 20:20
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
були ще такі французькі булки - по 15 коп - як сихівський батон, але менші і темніші, -
то не їх ти маєш на увазі?...
Ні, круглі, з трьох сегментів, посипані зверху такими солодкими жовтими крихтами.
Коштували чи 16 чи 18 копійок.
А рогалики були також такі коричневі - по 12 копійок. Ті світлі, які є і тепер, я не
любив.
Я їх іноді їв, але значно більше мені подобались по 6 коп, і булочки по 3 Я їх навіть без масла уминав, просто так Tempika - 13-8-2008 у 21:34
ті з трьох сегментів теж пам*ятаю... ех... але десь я їх бачила зоаміс навіть
недавно.
булочки по 3 коп живі, до речі, і такі ж смачні.Горват Корнелія - 14-8-2008 у 10:37
А якими запіканками нас у школі годували - рисові, манні...Odarka - 17-8-2008 у 10:58
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Горват Корнелія
А якими запіканками нас у школі годували - рисові, манні...
Фууууу, як то було несмачно...я ще досі запіканок їсти не можу після садочка...Горват Корнелія - 17-8-2008 у 11:09
А мені подобалося...Юрій Сєров - 18-8-2008 у 22:32
Ще згадав - кукурудзяні паличкиTempika - 18-8-2008 у 23:30
як, палички пропали? я і не помітила :-(( а ось рахат-лукум пропав.. я той гумовий в
цукровій пудрі чомусь любила.Марія Вибранівська - 19-8-2008 у 10:39
"Шоколадка" на проспекті Шевченка з її знаменитим гарячим шоколадом...Андрій Пелещишин - 19-8-2008 у 10:55
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
як, палички пропали? я і не помітила :-(( а ось рахат-лукум пропав.. я той гумовий в
цукровій пудрі чомусь любила.
Вони не пропали, вони зіпсулися.
А рахат-лукум один молодий чоловік, що вже нашого не пам'ятає, був мені з Туреччини
привіз і розказував "що такої штуки у нас ніхто не пробував"