

, бо ця назва дуже діалектна і мало-де
використовувалася в Китаї.
)
зараз такого не везуть, але сортів, повторюю багато, біля
сотні...


| Цитата: |
| Цитата: |
| Цитата: |


| Цитата: |

| Цитата: |
Бо у Львові
такого клубу, наскільки я знаю, немає
Я вже
піднімав цю тему в Балачці - "Підкажіть чайні місця у Львові" (http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=3549). Нажаль нічого нового наразі для себе не дізнався 
| Цитата: |
Швидше всього вона завищена в кілька разів!
Принаймні що стосується компанії "Світ чаю", яка представлена у Львові кількома
точками, що продають чаї на вагу, то роздрібна ціна на їхні чаї в 2 рази вища ніж
гуртова на їхньому сайті http://www.svit-chaju.ua. | Цитата: |
| Цитата: |
| Цитата: |


| Цитата: |
Перепрошую, що не зробив цього раніше.
)
) коли листя втрачає
приблизно половину вологи.


банка подібна до згаданих банок
севастопольського ООО Добрыня-Дар торгова марка "Доброе утро"




| Цитата: |

Хоча слід зауважити, що коли я тільки починав цікавитись чаєм, ця
псевдо-екзотика, що зустрічається на нашому ринку, зокрема, в точках “Світ чаю” (у
Львові - ВАМ, вул. Січових Стрільців) і в асортименті компанії “Форсман”, мене
дуже приваблювала і я пив такий чай досить часто. А зараз п'ю все рідше. Справа в
тому, що хороший чай – це дуже тонкий напій, в смаку та ароматі якого присутні дуже
багато ньюансів, у відчутті яких і полягає справжня насолода. Якщо ж в чай вкинути
якихось фруктів, чи ще чогось подібного, то сильний смак та аромат цих домішок
витіснять всі чайні ньюанси. На чайному жаргоні такі суміші так і називають -
“компот”. Безумовно такі напої можуть бути смачними і ароматними, але я б їх до
чаїв не відносив, бо до компотів вони справді ближчі.
Вже кілька місяців ніяк не можу допити
Взагалі ж з компаній присутніх на нашому ринку
найкращий “Англійський сніданок”, на мій погляд, пропонує “Ахмад”. Деякі
компанії також створюють різноманітні оригінальні (власні) купажі, але таки
експерименти рідко бувають вдалими.| Цитата: |
Хоча сумніваюсь 
| Цитата: |

| Цитата: |

| Цитата: |
Мені особисто довелося
попробувати лише їхній "Ганпаудер" (по нашому порох - популярний вид зеленого чаю).
Він був непоганий, але не краще за аналогічний чай від "Ахмад" чи "Доброе утро", при
тому, що він в 4-5 разів дорожчий.| Цитата: |
| Цитата: |
| Цитата: |
Мабіть найбільше мені сподобавя їхній золотий та срібний порох
(gunpowder) в маленьких пачках по 50 грам. В магазинах я їхніх чаїв не бачив, лише на
чайних розкладках на ринках (наприклад на Стрийському, також на Новому що на
Петлюри, думаю і на інших є).

Китайці, які знаються на чаї, попробувавши воду зі струмка,
відразу можуть сказати, чи підійде вона до чаю. Вони також кажуть, що воду краще
брати з середньої течії струмка, тобто там, де він ще не надто широкий. Бо вгорі, де
починається течія, занадто багато «янь» (чоловічої енергії), а нижче, де струмок
вже перетворюється в річку, – занадто багато «інь» (відповідно, жіночої). Ой вже ті
китайці …
Оптимальним компромісом між
фільтрованою водою і китайським способом її добування є джерельна вода в пляшках.
Тут вже треба шукати і пробувати різну воду. Необхідна для чаю вода має бути
якнайчистіша, максимально м’яка, не мінералізована і, бажано, солодкувата
(природнім чином, а не за допомогою цукру
). Я,
нажаль, лише збираюся зайнятися пошуком такої води, бо до цього часу обходився
фільтрованою.
Взагалі ж кажучи, кожен вид
чаю має свою найкращу температуру заварювання. Більш свідомі виробники її
вказують на упаковці, але реально треба пробувати самому, виходячи з загальних
принципів для різних типів чаїв, що наведені вище. Можна при цьому
використовувати термометр, але, по-перше, мені не вдалося знайти в продажі у
Львові такі термометри, а по-друге це не дуже романтично - самі китайці звичайно ж
термометр у воду не пхають
Тож як визначити
необхідну температуру? Ми всі звикли що воду треба обов’язково кип’ятити і чим
довше тим краще, оскільки при кипінні мікроби у воді знищуються. Але при кипінні
вода також інтенсивно втрачає кисень, що дуже негативно впливає на її смакові
якості. Тому якщо хочете кип’ятити воду – виключайте чайник відразу коли вона
закипить, а ще краще – трохи раніше. Адже мікроби знищуються не процесом кипіння,
а певною температурою, відповідно не має особливого значення чи це 100 градусів, чи
99,5. А якщо ви берете фільтровану або джерельну воду, то вона і так досить чиста і її
можна пити без кип’ятіння. Щоб отримати воду певної температури (скажімо коло 80
градусів для зеленого) після того як вода дійшла до кипіння трохи почекайте поки
чайник вистигне. Якщо він буде відкритий, то вода вистигатиме швидше. І І
заварюйте чай. Наступний раз для того ж чаю спробуйте трохи холоднішу воду, а ще
наступний – трохи вищої температури. І обирайте ту при якій чай найсмачніший
Різницю в кілька градусів Ви може і не
відчуєте, а от в 10-20 вже можна відчути. При занадто високій температурі хороший чай
«звариться» і втратить багато нюансів свого смаку (зелений чай часто починає
гірчити) та буде зовсім не таким ароматним як має бути, а при занадто низькій буде
теж зовсім «ніякий». Це все здається дуже складним, але згодом розумієш що якраз в
цих всіх нюансах і складностях і полягає велика частина задоволення від
спілкування з чаєм.
Більшість чаїв
допускають кілька заварок, тобто можна ще раз залити в чайничок воду. А потім ще
раз
Чим краще чай – тим більше заварювань
він витримує. Але тільки поки він свіжий, ні в якому разі не залишайте використану
заварку в чайничку на кілька годин (або взагалі до ранку), щоб потім робити з неї
чай! Страшно згадати, але я колись таке робив 
– то зробіть його неміцним, тобто візьміть
поменше заварки.

.
неможливо відрізнити
| Цитата: |
Детальніше про японську чайну
церемонію (російською мовою) можна почитати тут:
| Цитата: |
, але замінити картрідж на 1000 літрів
зовсім не те що на 5000 або 10000, там принаймні третю (останню) частину води будешь
пити, кривитись та поглядати на жабу, чи придаве чи ні 
. Трохи пізніше я спробую підготувати
відповідну табличку і викласти її в якомусь графічному форматі.
. Хоча трапляються і
приємні винятки, коли непоганий чай можна купити досить дешево.| Цитата: |
Та й форма пляшок на це натякає
Мені б, наразі, знайти воду
з задовільними прозаїчними характеристиками: м'якістю, смаком, чистотою і т.ін. А
тоді вже можна думати про "інь" та "янь".| Цитата: |
А якщо вона іншої статі - ще краще



, тим більше що й колір настою
дуже світлий. Але варто кілька раз попробувати і починаєш цей смак «розуміти».
). Я, нажаль, лише збираюся
зайнятися пошуком такої води, бо до цього часу обходився фільтрованою" хочу
сказати, що така вода є, правда, не у Львові, а в Раковці (це біля 15 км від Львова).
Джерело дуже відоме і кожного дня туди приїжджає не менше сотні автомобілів. Я
сам, коли буваю в тих краях, обов`язково затарююсь цією водою. Вона дуже збагачена
сріблом, тому має саме той описаний солодкавий присмак і, звичайно, м`яка. До-речі,
якось, закрита в пластиковій пляшці, вона в мене простояла більше півроку і не
зіпсувалась!| Цитата: |
Але дещо там все-таки є, тому хто ближче живе - можете заходити 
| Цитата: |


, але якщо раптом комусь
цікаво - прошу заходити


| Цитата: |
Несете їх на
яхту, знову ж вважаючи, щоб не збити росу. На камбузі слід обов'язково відкрити
один з ілюмінаторів.